Augusztushoz hasonlóan szeptember hónapban is két könyvvel lettem gazdagabb a bookline révén:

1. Dragomán György, A fehér király, Magvető Kiadó, Budapest, 2008
2. Kónya Judit, Szabó Magda. Ez mind én voltam…, Jaffa Kiadó, Budapest, 2008

Dragomán György szeptember 10-én ünnepelte a születésnapját, és én véletlenül éppen ezen a napon kaptam kézhez ezt a könyvét (bookline-ról rendeltem). Szintén régóta a kívánságlistámon volt, és azért is különleges számomra, mert ebben a kiadásban olvastam el először kölcsönöztem ki a székelyhídi könyvtárból 2014 novemberében, és ez volt az első nagy találkozásom az íróval.

Mostanáig csak a Máglya című, 2014-ben, a nagyváradi könyvbemutatóján dedikáltatott regénye kapott helyet a polcomon (éppen A fehér király hatására utaztam el a könyvbemutatóra), amelyet már kétszer olvastam, 2015-ben és 2017-ben (szintén 2017-ben ovastam el A pusztítás könyvét és az Oroszlánkórust), A fehér királyt azonban még csak egyetlen egyszer.

Kónya Judit könyvére pár héttel ezelőtt bukkantam rá, miközben facebookon böngésztem, és egyszerűen azért határoztam el magam a gyors vásárlás mellett, mert éppen rendelni készültem, és mert majdnem minden rendelésem alkalmával felkerül a listámra egy könyv Szabó Magdától vagy Szabó Magdáról, mivel igyekszem minden hozzáférhető kötetét a polcaimra gyűjteni.