„Szabó Magda minden művében az emberi lélek összetettségét, árnyalatait mutatta meg. Most azonban az ő személyiségének árnyalatai jelennek meg ebben a különleges fényképalbumban, melynek lapjain az írónő egész élete megelevenedik. A kronológiai rendbe állított fotók, amelyek közül számos felvételt most először láthat a nagyközönség, születésétől haláláig örökítik meg alakját és sorsát, élete és pályája legfontosabb állomásait.”

1917. október 5-én, száznégy évvel ezelőtt született Szabó Magda Kossuth-díjas író, költő.

Szabó Magda nevével először 2014 májusában találkoztam, ekkor kölcsönöztem ki az Abigélt a Székelyhídi Városi Könyvtárból. Azóta tart ez a szerelem, olvasok, és mára már többnyire újraolvasok mindent, ami Szabó Magda.
A fotókon látható kötet, Gurul a sok-sok pillanat. Szabó Magda élete képekben (Jaffa Kiadó, 2018) valóban különleges könyv, már nagyon régóta szerepelt a kívánságlistámon, ám 2020 májusáig vártam, hogy a polcomra tehessem (bookline-ról rendeltem). Azóta már sokszor forgattam, elolvastam a hagyományos értelemben, ugyanakkor egy képeskönyvet nem is olvashatunk hagyományos értelemben, hanem elsősorban a képek miatt lapozgatjuk fel időről időre, gyakrabban, mint más könyveket, hiszen ez az album tizenegy fejezetben, és a fejezetek előtt rövid, egyoldalas szöveges összefoglalóval, minimális információkkal is szolgál a sok-sok kép mellett, de mégis, a képek önmagukért beszélnek.
Nagyon szeretem az ilyen albumokat, ahogyan a régi fényképeket is, azt, ahogyan visszaadnak valamit a múltból.